Αθλητισμος

Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Γαλαξιδίου

Τα αγωνιστικά τμήματά του ήταν στο παρελθόν αυτά της κολύμβησης, κωπηλασίας, θαλασσίου σκι με αξιόλογους προπονητές και συμμετοχή των αθλητών του σε αγώνες στην Κέρκυρα, Καλαμάτα, Πάτρα, Ιτέα, Αταλάντη και αλλού.

Το 1970 ο Ναυτικός Όμιλος έφτασε στο ανώτερο σημείο της απόδοσής του, έχοντας στο ενεργητικό του εγκαταστάσεις που ζήλευαν άλλοι σύλλογοι όπως τέσσερις αθλητικές τετράκοπες λέμβους, κανό για εξάσκηση, μόνιμους διαδρόμους κολύμβησης, εξωλέμβιο σκάφος για θαλάσσιο σκι και το σπουδαιότερο ναυταθλητές που ο αριθμός τους κυμαινόταν από 45-60 νέους κάθε χρόνο.

‘Oμως από το 1974 αρχίζει η χαλάρωση και το 1980 επέρχεται η αδράνεια για 10 περίπου χρόνια. Το 1990 γίνεται η ανασύσταση του Ναυτικού Ομίλου και μέχρι σήμερα παρουσιάζει αξιόλογες δραστηριότητες όπως την διοργάνωση του Παγκοσμίου 4.20, του Πανελληνίου 4.20 με διεθνείς συμμετοχές, της Εβδομάδας Κορινθιακού και Ράλι Ιονίου, την ανακήρυξη του Νικ. Κακλαμανάκη ως επίτιμο μέλος του Ν.Ο. και την μεταγραφή του Τάσου Μπουντούρη αλλά οι εγκαταστάσεις του σταμάτησαν να λειτουργούν και δεν ανήκουν πια σ’ αυτόν.

Επίσης αναφέρουμε και τις αξιόλογες εμφανίσεις και διακρίσεις, κατά το παρελθόν, του Αθλητικού Συλλόγου Βόλεϊ Γαλαξειδίου.

Πηγή κειμένου: Δήμος Γαλαξιδίου